Erfaringer
Kvind på græsplæne

Charlotte blev helbredt med ayurveda


"Jeg er en sygeplejerske på 48 år, som her vil fortælle, hvordan jeg blev helbredt for en såkaldt uhelbredelig sygdom (Hashimotos Thyroidit) ved hjælp af viden fra ayurveda. Jeg mødte ayurveda første gang i juni 2017 og er nu helt symptom- og medicinfri, hvilket ifølge traditionelle læger er umuligt.


Min diagnose, Hashimotos Thyroidit er en autoimmun lidelse, der medfører destruktion af de hormonproducerende celler i skjoldbruskkirtlen og derfor bl.a. giver lavt stofskifte. I perioder kan sygdommen også udløse forhøjet stofskifte.

Ifølge traditionel vestlig medicin er tilstanden kronisk, uhelbredelig og fremskridende og overlader patienter til medicinsk behandling, som ofte ikke virker og desuden er meget ringe i Danmark.


Mine første symptomer var voldsom træthed (depressionslignende), der opstod i december 2015. Min daværende læge og det offentlige sygehusvæsen tog mig ikke alvorligt. I sommeren 2016 kom jeg på privathospital og blev korrekt diagnosticeret og startede en almindelig hormonbehandling. Min tilstand var dog nærmest umulig at regulere, og pillerne indeholder lactose, som jeg heller ikke tåler, så jeg trappede op og ned i uendelighed, svingede mellem over- og underdosering og havde nærmest invaliderende symptomer.


Da jeg i juni 2017 opsøgte Nicolay Zederlinn, der er ayurvedisk kostvejleder, var jeg desperat og virkelig dårlig både fysisk og psykisk. Jeg vidste, at jeg aldrig ville få det godt på almindelig behandling alene, og at der måtte andre ændringer til i mit liv (stressreduktion - udskiftning af job/kæreste, ændret livssyn herunder spisevaner/kostindtag).


Jeg var fanget i en ond cirkel af højt/lavt stofskifte samt medicinsk over- og underdosering. Symptomerne var depression, brainfog (svært ved at tænke), øget søvnbehov/søvnløshed, rastløshed/stress, massivt hårtab, udtalt hudtørhed/kløe, nældefeber, dobbeltsyn, kraftige belægninger i munden, smerter i tænderne (troede flere gange jeg havde huller hvilket tandlægen afkræftede), ledsmerter, enorme væskeophobninger (vægten kunne svinge med 4,5 kg på 1 døgn), mavesmerter, forstoppelse, oppustethed og vægtøgning-/tab. Derudover udtalt hjertebanken, høj puls, svedeture og svimmelhed.

Jeg kunne ikke træne pga smerter/træthed og kun med nød og næppe passe mit arbejde. Jeg var ved at opgive alt - havde intet liv.


Jeg erfarede efter en uge på ayurvedisk kost at tabe 3,5 kg væske og begyndte at "mærke efter" og lytte til min krop. Jeg meldte mig til Nicolays uddannelse, hvor jeg lærte meget mere om ayurveda og blev holdt til "ilden". Uddannelsen var både teoretisk og praktisk, så udover de mange gode råd om kost og sundhed, lærte jeg også at lave vegetarisk mad og senere at give rådene videre.


Mit møde med ayurveda og det at lytte til min krop blev gennemgribende for min livsførelse og medførte med tiden store ændringer, der dog ikke indtrådte overnight! I februar 2018, havde jeg endelig opsagt mit stressende job og mistede pludselig lysten til at spise kød, hvilket jeg aldrig havde troet ville ske, og det rykkede yderligere. 

ALLE mine blodprøver var normale efter 3 uger, og jeg mærkede stor forandring i min tilstand. I dag 2 år efter mit første møde med ayurveda er jeg stadig fuldstændig symptom- og medicinfri til stor overaskelse for min læge. Derudover mærker jeg heller ikke noget til en meget smertefuld kredsløbssygdom "Mb Reunaud", som har begrænset mig meget det meste af mit liv. Bl.a. frøs jeg altid og svedte koldsved.

Ayurveda har givet mig stor indsigt i at helbrede mig selv og skabt et helt andet flow i min krop. Det har virkelig ændret mit liv."  


Charlotte R. Andersen

Sygeplejerske

Klik på linket og læs mere om

Kostvejledning

Sund på 7 uger med ayurveda
Kom på Flowfoods mailingliste


Indtast din email og få besked om kommende kurser/uddannelser m.m.