Flowfood

Etårig ayurveda-uddannelse - Bliv vegetarisk kok og kostvejleder

Sidste chance for tilmelding


Vil du uddanne dig til vegetarisk kok og kostvejleder, have en mere sund krop, et boost i energi og vitalitet samt lære en masse, så meld dig til denne uddannelse. Her får du et grundigt kendskab til ayurveda, som du kan bruge erhvervsrettet. Forløbet afsluttes med eksamen for dem, som ønsker det, så hvis du fx. vil arbejde som vegetarisk kok eller starte op som selvstændig med kostvejledning og massage, så er her en mulighed. Du vil også få en masse gode råd om sundhed, som du kan drage fordel af i hverdagen, og du vil lære at rense kroppen for affaldsstoffer og øge din vitalitet og sundhed.

Derudover lærer du at give ayurvedisk oliemassage (abhyanga), og du lærer at bruge pulsdiagnose til diagnosticering. Under hele uddannelsen har du i øvrigt mulighed for individuel supervision.

Hver mødegang starter med en guidet meditation og uddannelsen er i høj grad en vej til personlig udvikling og et sundere liv. Du kan i øvrigt sagtens deltage, selvom du ikke er interesseret i at bruge uddannelsen erhvervsrettet.


Her er lidt om hvad du lærer: Madlavning

Du uddannes i at lave et bredt spektrum af vegetarisk/ayurvedisk mad, fx tærter, grøntsager, kornprodukter, supper, salater, linseretter, brød, kager og søde sager. Er du veganer eller glutenallergiker er der også alternativer her. Du lærer også om grundbegreberne i hver madkategori, så du selv kan være kreativ og sammensætte et måltid efter din smag. Du lærer de forskellige teorier bag ayurvedisk madlavning, hvor vi bruger råvarer, som er økologiske, livsfremmende og specielt udvalgt efter deres gunstige virkning på krop og sind. Læs mere og se mange af retterne i bogen ”Spis dig mere lykkelig”.Ayurveda og kostvejledning

Du bliver uddannet, så du kan vejlede folk om kost og sunde daglige rutiner bl.a. gennem typebestemmelse (vata, pitta og kapha). Det er ikke et ”must” at du selv har lyst til at vejlede folk, men du vil overvære, at underviseren giver kostvejledning til forskellige typer af mennesker, så du kan blive dygtig til det. Hvis du vil gå op til eksamen, skal du øve dig på forskellige personer mellem mødegangene, og du vil få feedback på dine kostvejledninger.

Alle de væsentlige dele af sundhedssystemet gennemgås, og de ayurvediske principper bliver forklaret på en let og forståelig måde. Du får også et godt indblik i din egen kropstype, så du bliver mere bevidst om, hvad du skal spise og gøre for at opretholde sundhed.

For at du kan blive god til ayurveda, er det godt, at du erfarer den ayurvediske viden på egen krop. Derfor vil denne uddannelse også give dig rig mulighed for at afprøve sundhedsrådene i praksis.Massage

Du lærer at give ayurvedisk oliemassage (abhyanga). Abhyanga er er en af de vigtigste ayurvediske kropsbehandlinger og en væsentlig del af  den ayurvediske panchakarma-kur, som renser kroppen for urenheder og øger velvære, sundhed og vitalitet. Abhyanga styrker også centralnervesystemet, muskler, led og bindevæv, og modvirker stress. Udover massagen vil du få kendskab til andre ayurvediske behandlingsformer som shirodare (oliestrøm på panden) og swedana (urtedampbad).Intuition

Ved hjælp af pulsdiagnose vil du lære at lytte til din egen krop og opdage ubalancer, før de bliver til sygdomme. Du vil lære principperne bag den ayurvediske pulsdiagnose og lære at bruge den til diagnosticering. Du vil også få et lille indblik i vedisk astrologi, der er nært knyttet til ayurveda.

Du skal have mindst 80 % fremmøde for at kunne gå til eksamen.

Uddannelsen bliver ledet af Nicolay Marcus Zederlinn sammen med flere gæstelærere. Du er velkommen til at kontakte Nicolay på tlf 2320 3827 eller på dette link, hvis du vil høre mere om uddannelsen.Datoer og steder

26-27/10, 16-17/11 og 7-8/12 2019

25-26/1, 22-23/2, 14-15/3, 25-26/4, 16-17/5, 13-14/6, 14-16/8, 29-30/8, 19-20/9 og 3-4/10 2020


Hovedparten af undervisningen foregår HosNorup, Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg. Der er 2 timers parkering om lørdagen, og der er nok parkeringspladser.

Weekenderne 26-27/10 og 7-8/12 2019 afholdes i AstangaStudio, Fensmarkgade 1, 2200 København N. Her er det også normalt let at få p-pladser (betaling lørdag)

Weekenderne 16-17/11, 2019, 22-23/2, 25-26/4, 13-14/6 og 29-30/8 2020 foregår i Skolekøkkenet på Amager Privatskole, Hornevej 1, 2770 Kastrup. Skolen ligger 10 minutters gang fra Tårnby Station, der igen ligger 10 minutter i tog fra Københavns Hovedbanegård. Det er let og gratis at parkere ved skolen.Pris

25.000 kr. inkl. individuel supervision og kostvejledning, ayurvedabøgerne ”Spis dig mere lykkelig”, ”Sundhed er at lytte” og ”Spis dig lykkelig” af Nicolay Marcus Zederlinn, undervisningsmaterialer, 10 måltider og kursusbevis.


Det er muligt at dele betalingen op i mindre rater. Du betaler et tilmeldingsgebyr på 3900 kr. samt 2000 kr. om måneden i 12 afdrag (1/11 2019 til og med 1/10 2020) i alt 27.900 kr. Dette kræver tilmelding til betalingsservice. Der er 3 måneders opsigelse til den første i måneden ved betaling i rater.


Tilmelding

Du tilmelder dig her på siden. Hvis du vælger at dele betalingen op i rater, modtager du et girokort på første rate i oktober 2019. Herefter er det vigtigt at tilmelde girokortet til betalingsservice.
Beskrivelse af uddannelsens weekender

 

Ayurveda – Livets videnskab 1

I denne weekend får du en masse gode råd til at skabe flow i kroppen og reducere ubehag og sygdomme. Du får også et indblik i din egen kropstype (vata/pitta/kapha) og finder ud af, hvilken mad og daglige rutiner, som passer bedst til netop dig. Ved hjælp af de ayurvediske råd, er det i mange tilfælde muligt at reducere ubehag som søvnproblemer, menstruationssmerter, hedeture, hovedpine, uren hud, fordøjelses problemer, diabetes 2 og meget mere.

I weekenden lærer du også at korrigere ubalancer, før de bliver til sygdomme, og du bliver introduceret til den ayurvediske pulsdiagnose, som er en teknik til at øge din intuition og skabe balance i kroppen.

Du vil få små hjemmeopgaver, så du kan erfare de ayurvediske råd på egen krop og øge din vitalitet og sundhed.

 

26-27/10 2019 (lør+søn kl. 9-16) AstangaStudio, Fensmarkgade 1, 2200 Kbh N

 

 

Intro til vegetarisk/ayurvedisk madlavning

Du vil lære om kendetegnene for ayurvedisk madlavning og afprøve retter som khitcheri, ghee, dahl, fyldte squash og meget mere. Vi bruger råvarer, som er økologiske, livsfremmende og specielt udvalgt efter deres gunstige virkning på krop og sind.

En del af retterne stammer fra de udleverede bøger, mens du får resten på A4 ark. Vi afprøver normalt retterne i grupper af 2 personer, så man har en at støtte sig til, og der er alternativer for glutenallergikere og veganere. Efter madlavningen spiser vi sammen og smager hinandens retter. Der opfordres til at afprøve opskrifterne hjemme mellem hver madlavningsweekend.

 

16-17/11 2019 (lør+søn 10-14) Amager privatskole, Hornevej 1, 2770 Kastrup

 

 

Ayurveda – Livets videnskab 2      

Vi går dybere i den ayurvediske viden og lærer bl.a. om lette og svært fordøjelige fødevarer, fordøjelses-ilden (agni), de 6 smage, fødevarernes kvalitet (sattva, rajas og tamas), de 6 stadier på vej mod sygdom, de 7 væv og går dybere med viden om vata, pitta og kapha. Vi vil også fordybe os i den ayurvediske pulsdiagnose og lære, hvordan ubalancer mærkes i pulsen. Efter denne weekend vil du have fået et overblik over alle de væsentlige dele af det ayurvediske sundhedssystem.

 

7-8/12 2019(lør+søn kl. 9-16) AstangaStudio

 

 

Ayurvedisk/vegetarisk madlavning

Du uddannes i at lave et bredt spektrum af vegetarisk/ayurvedisk mad, fx tærter, grøntsager, kornprodukter, supper, salater, linseretter, brød, kager og søde sager. Du lærer også om grundbegreberne i hver madkategori, så du selv kan være kreativ og sammensætte et måltid efter din smag. Vi kommer ind på, hvordan man sammensætter et måltid, som virker holistisk og fuldbyrdende på krop og sind, hvordan man får alle de 6 smage med i hvert måltid og hvordan måltidet virker på kropstyperne (vata, pitta og kapha). Du vil også lære om de forskellige krydderiers virkning på kroppen, og hvordan de kan bruges til at fremme kroppens helse. Derudover får du en masse gode råd til indkøb, madlavning, servering og måltider, og der vil også være praktisk viden om madhygiejne. Lektierne mellem hver madlavnings-weekend består i at afprøve retterne.

 

22-23/2, 25-26/4 og 13-14/6 2020 (lør+søn 10-14) Amager privatskole

 

 

Ayurveda og kostvejledning
Vi vil beskæftige os mere med den ayurvediske viden, og overføre det vi har lært til praksis. Vi vil bruge pulsdiagnose til at lære at lytte til kroppen og til at diagnosticere klienter.

På disse weekender lærer du også at vejlede folk om kost og sunde daglige rutiner bl.a. gennem typebestemmelse (vata, pitta og kapha). Der vil komme klienter udefra, som vil få kostvejledning foran gruppen, så du lærer forskellige mennesketyper at kende og bliver dygtig til at vejlede. Hvis du vil gå op til eksamen, skal du også øve dig på forskellige personer mellem mødegangene, og du vil få feedback på dine kostvejledninger.

25-26/1, 14-15/3, 16-17/5, 19-20/9 2020. (lør+søn kl. 9-16) Hos Norup, Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg


Ayurvedisk oliemassage
I denne weekend lærer du at give ayurvedisk oliemassage (abhyanga). Abhyanga er en af de vigtigste ayurvediske kropsbehandlinger og er en væsentlig del af den ayurvediske panchakarma-kur. Abhyanga renser kroppen for urenheder og øger velvære, sundhed og vitalitet. Abhyanga styrker også centralnervesystemet, muskler, led og bindevæv, og modvirker stress. Udover massagen vil du blive introduceret til andre ayurvediske behandlingsformer som shirodare (oliestrøm på panden) og swedana (urtedampbad). På kurset lærer du både at give oliemassage og prøver, hvordan det er at få den. Derfor får du også en mulighed for at gå indad og komme helt ned i kroppen.
Underviser: Christina Schyberg

14-16/8 2020 (fredag kl. 19-21, lør + søn kl. 9-16). Hos Norup, Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg

Eksamen i ayurvedisk madlavning
Om lørdagen vil vi forberede os på eksamen. Vi vil både afprøve et par opskrifter og skabe vores egne retter ud fra de råvarer, som er til rådighed.
De elever, som ønsker at gå op til eksamen søndag, skal lave 2 retter ud fra udvalgte råvarer. Opgaven kunne fx være: Lav en hummus samt en valgfri ret. Måltidet skal indeholde de 6 smage, og der skal redegøres for retternes virkning mht. vata, pitta og kapha. Det er tilladt at medbringe bøger og egne opskrifter til eksamen. Vi smager hinandens retter og giver respons.

29-30/8 2020 (lørdag 10-14. søndag 3 timer i tidsrummet 9-15). Amager privatskole 

 

Eksamen i kostvejledning
3-4/10 2020(lørdag og søndag kl. 9-17 – tidspunkter kan variere) Hos Norup, Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg

De elever, som ønsker at gå op til eksamen, skal give kostvejledning til en udefrakommende person. Alle elever overværer hver eksamen og tager puls på personen, hvis der er tid til det. Efter konsultationen vil lærer, censor og elever komme med yderligere råd og kommentarer til kostvejledningen.

Undervisere


Nicolay Marcus Zederlinn har beskæftiget sig med ayurveda i mere end 30 år og har studeret livsvisdom hos nogle af Indiens største Guruer. Fra 1989 til 1992 boede han fx. på et slot i Holland sammen med TM-guruen Maharishi, hvor han bl.a. lærte og praktiserede den ayurvediske madlavning. Nicolay har arbejdet med mange dele af det ayurvediske sundhedssystem bl.a. som kostvejleder og panchakarma-behandler, og han har haft sin egen ayurvediske restaurant i København. Nicolay er også uddannet ayurveda-terapeut og er forfatter til flere bøger om mad, sundhed og ayurveda. Nicolay er desuden en dygtig østlig astrolog.Christina Schyberg har 20 års professionel erfaring og er uddannet ayurveda massage-terapeut. Hun er også Reiki Mester, clairvoyant rådgiver og fysiurgisk massør.  Christina er desuden uddannet i ayurveda pranic healing.

Lars Martiny har i mange år arbejdet med livskvalitet indenfor en lang række områder. Han er

uddannet tandlæge og meditationslærer og har også været højskoleforstander. Lars er

specialist i ayurveda og er særlig dygtig til den ayurvediske pulsdiagnose. Derudover er han

kendt som en inspirerende foredragsholder.
Birgitte Sonneby har formidlet ayurveda i over 25 år og har en stor viden om hele sundhedssystemet – ikke  mindst urtemedicin og mad.

Birgitte er desuden kunstmaler, healer og clairvoyant, ligesom hun kommunikerer med dyr.

Charlotte blev helbredt for en såkaldt uhelbredelig sygdom mens hun gik på

uddannelsen


Charlotte er sygeplejerske og siger bl.a. "Den over 5000 år gamle medicinske livsfilosofi Ayurveda og Nicolays

kyndige guidning hen ad denne oplysende vej har ændret mit liv for altid.

Jeg har lært at lytte til mig selv og erfaret hvad der er godt for mig.

Ved at leve i overensstemmelse med denne indsigt har jeg healet min krop og sjæl for en sygdom, som

lægerne sagde var uhelbredelig"


Læs hele hendes historie på dette link


Kom på vores mailingliste


Indtast din email og få besked om kommende kurser/uddannelser m.m.

 
 

Copyright © All Rights Reserved